Te miben vagy Géniusz?

Online kitölthető személyiségteszt, Skype-os kiértékeléssel!

Ha nem érzed jól magad a bőrödben a jelenlegi munkahelyeden vagy tevékenységi körödben, arra nem az a megoldás, hogy még nagyobb erőfeszítéseket tegyél a megfelelésre. Hagyd az önfejlesztést, és fedezd fel végre a veleszületett tehetségedet, amire némi szakértői útmutatással karriert építhetsz!

Ezzel a gondolattal állította feje tetejére Jay Niblick, az üzleti tanácsadás amerikai fenegyereke a hagyományos személyiségfejlesztési iskolák logikáját. Az Innermetrix módszerre alapozó kutatása 197.000 kiemelkedően sikeres ember vizsgálata alapján dolgozta ki a „Te miben vagy géniusz?” kérdésre támaszkodó megközelítést.

Ennek a módszernek a gyümölcsei most elérhetőek számodra Magyarországon is. Hogyan érhetsz el természetes tehetségedre alapozva minden eddiginél nagyobb sikereket – kisebb erőfeszítéssel?

Olvasd el az alábbi összefoglaló tanulmányt Niblick módszeréről, és töltsd ki a tanulmány végén található személyiségtesztet!

Te miben vagy géniusz?

Ahogy a legjobbak a sikerről gondolkodnak

Volt olyan tantárgyad az iskolában, amiben akármennyire keményen is próbáltad, nem tudtál igazán jó eredményt elérni? Hiába tanultál sokat, hiába dolgoztál igen keményen, az eredmények csak nem jöttek könnyen, sőt akár el is maradtak. Még ha sikerült is jó jegyet elérni, ez mindig nehéz volt? De ha olyan vagy, mint a legtöbb ember, akkor volt olyan tantárgy is, amelynél éppen az ellenkezője volt igaz, és az eredmények látszólag minden különösebb erőfeszítés nélkül is jöttek. Úgy érezted, hogy ennek a tantárgynak van értelme, és nagyobb sikereket értél el kevesebb erőfeszítéssel.

Ennek egyik oka az, hogy mindannyiunknak van valamilyen született tehetsége a gondolkodás és döntéshozatal módjára vonatkozóan. Ezek a természetes gondolkodási készségek teszik lehetővé számunkra, hogy a valóság bizonyos aspektusait tisztán lássuk, ugyanakkor más aspektusokat szinte teljes mértékben kiszűrjünk. Például vannak, akik könnyedén meglátják az összképet (ez a stratégiai gondolkodásra vonatkozó tehetség), vagy intuitív módon megértik, hogy bizonyos részek hogyan működnek együtt (ez az integratív képességre vonatkozó tehetség), míg mások számára a komplex problémák megértése látszik magától értendőnek (problémamegoldó tehetség).

A gondolkodási képességünk (tehetségünk) és döntési stílusunk határozza meg a belső énünket. Ezek tesznek bennünket azzá a különleges egyeddé, akit minden reggel a tükörben látunk, és ezek hordozzák a legnagyobb potenciált a legmagasabb teljesítmény és siker eléréséhez.

A legfrissebb tudományos kutatások eredményei bizonyítják, hogy a döntéshozatali stílusunk belénk ivódott – egyrészt genetikai okokból, másrészt pedig az életünk során átélt tapasztalatok eredményeképpen. Ebből következik, hogy bár ezek a gondolkodási sémák változhatnak és fejlődhetnek életünk során, nem olyan dolgokról van szó, amelyeket tréning révén vagy egyszerűen a felnőtté válás folyamán kifejtett erőfeszítésekkel fejleszteni lehetne. Ha a munkád (vagy társadalmi pozíciód) nagy mértékben olyan gondolkodási módtól (tehetségtől) függ, amivel nem rendelkezel, vagy amely nem illeszkedik a természetes gondolkodásmódodhoz, akkor bajban vagy. Mindig úgy érzed magad, mint diákkorodban, amikor azon a nehéz órán ültél, ahol mindenkinél keményebben dolgoztál, mégis kevésbé voltál sikeres, mint a többiek.

A hagyományos bölcsesség azt sugallja, hogy folytasd az erőfeszítéseidet. Az önfejlesztés hagyományos iskolájának hívei úgy vélekednek, hogy szinte minden területen tanácsos egy bizonyos szintet elérni, és a gyengeségek felismerése után azok erősségekké változtathatók némi fejlesztéssel. A hagyományos bölcsesség, melynek állításait ez a dolgozat cáfolni igyekszik, régóta elfogadott elveken alapszik. A gond az ilyen megközelítésekkel az, hogy az idő múlásával egyre kevésbé gondolkozunk el ezeknek az elveknek helyességén. Idővel az ilyen „bölcsesség” olyan normává válik, melyet senki sem kérdőjelez meg, mindenki elfogadja – még akkor is, ha az hibás.

A „What’s Your Genius” (Te miben vagy géniusz?) megközelítés 7 év kutatásainak eredménye, amelyek azt vizsgálták, hogy milyen tényezők befolyásolják az egyéni teljesítményt és kiválóságot. A kutatás során 197 ezer embert vizsgáltunk meg – köztük néhányat a saját területükön legsikeresebbek közül –, hogy megállapítsuk, találunk-e olyan közös tulajdonságot, amely csupán a legsikeresebbekre jellemző. A tanulmány a teljesítmény 5 szintjét különböztette meg. Az 5. szinten voltak az abszolút csúcsteljesítményt nyújtó emberek, őket neveztük el „géniusz”-nak. Tehát a tanulmány nem azt vizsgálta, hogy miképpen lehet növelni az intelligenciát. Hanem arról szólt, hogy miképpen lehetne segíteni az embereket abban, hogy a legjobb teljesítményt tudják nyújtani azáltal, hogy a saját természetes gondolkodásmódjuk szerint kezdenek el működni, vagyis a számukra legoptimálisabb közegben mozognak – és így ki tudják bontakoztatni a bennük élő „géniuszt”.

A tanulmány kimutatta, hogy a legsikeresebb emberek nem követik a hagyományos bölcsességet. Ők tudják, hogy mi az adott természetes tehetségük, ezért nem azzal töltik az idejüket, hogy meg próbálják változtatni (eredménytelenül) a természetes gondolkodásmódjukat. Tisztában vannak azzal, hogy kicsodák, és ahelyett, hogy hatalmas energiákat vesztegetnének arra, hogy olyanná váljanak, ami nem a saját önmaguk, arra törekszenek, hogy jobban alkalmazni tudják azokat a természet adta tehetségeiket, amelyekkel már eleve rendelkeznek. A kutatási terület egyik szakértőjét, Dr. Robert Hartmant idézve napjaink legjobb teljesítményt nyújtó embereivel kapcsolatban: „ne azzal próbálkozzunk, hogy beszereljünk olyasmit, amit a Teremtő kihagyott – inkább azzal dolgozzunk, amit megadott”.

A tanulság nem az, hogy nem kell keményen dolgozni a sikerért. Nem is az, hogy nem kell állandóan erőfeszítéseket tenni és fejlődni. Megtudni, hogy kinek melyek a természetes tehetségei, és hogy miképpen lehet azokat a leghatékonyabban kihasználni: önmagában elég nehéz feladat. A tanulmány tanulsága az, hogy különbség van abban, hogy a vaksötétben vagy a világosban dolgozunk-e keményen… a teljes tudatosság fényénél, ahol megtudod, hogy ki is vagy igazán, és hogy a tehetségeidet miképpen tudod leghatékonyabban kihasználni a siker érdekében.

A kutatás során meginterjúvolt géniuszok egyike, Dr. Marshall Goldsmith úgy nyilatkozott, hogy amikor önfejlesztésről és elméje pallérozásáról van szó, akkor: „A kérdés kulcsa, hogy sikerüljön olyan szerepet találnod, amely azokra a tulajdonságokra alapoz, amelyekben jó vagy, majd folytatnod kell a munkát, hogy a gyakorlás, tudatosság, a megszerzett tudás és tapasztalat révén még jobb legyél.” Marshall így folytatja: „Van egy csomó dolog, amiben tehetségtelen vagyok. De úgy intézem az életemet, hogy ezeket a tulajdonságokat ne kelljen használnom a sikerem érdekében.”

A mai világban történő boldoguláshoz meg kell találnod a legjobb módját annak, hogy miképpen intézzed a dolgaidat. Mert ha igazán ismerjük magunkat, ha hűek vagyunk a természetes gondolkodási képességeinkhez, és olyan célokat tűzünk ki, amelyek ezekből a képességekből táplálkoznak, akkor szinte misztikus energiák kezdenek el hatni mindenben, amit csinálunk. Úgy tűnik, hogy a csillagok állása is nekünk kedvez, és „hatalmas erők sietnek segítségünkre”.

Végül is nem arra kell törekednünk, hogy rendbe hozzuk magunkat, hanem hogy higgyünk abban, akik vagyunk, és hagyjuk a természetes tehetségeinket érvényesülni.

Abban a pillanatban, amikor a tehetségeinket optimálisan összhangba hozzuk azzal, amit csinálunk, bármelyikünkből válhat „géniusz”.

Jay Niblick

(New York Times sikerlistás szerző,
Fortune 500-as vállalatok üzleti tanácsadója,
az Innermetrix kidolgozója)

Meggyőző érvelés? Szerintünk is!

De mi a teendőd, ha nem a görcsös önfejlesztésre, hanem veleszületett tehetségedre alapozva szeretnél minden eddiginél nagyobb sikereket elérni – sokkal kisebb erőfeszítéssel?

Te mennyire ismered önmagad? Mennyire vagy tisztában a saját képességeiddel? Ha karrieredet szeretnéd mélyebb önismeretre építeni, akkor ismerd meg BRONZ programunkat, és töltsd ki a FLAG személyiségtesztet majd beszélgessetek el kollégánkkal!

 

FLAG Személyiségteszt itt érhető el online.
Ismerd meg BRONZ programunkat!

Ez nem a szokásos internetes „robotteszt”, hanem egy értékes diagnosztikai eszköz, mely a Jay Niblick által használt módszerrel nem azonos, de hasznos bevezetést nyújt a mélyebb önismereti tudáshoz.

Az eredményed részletes kiértékelése szakember közreműködését feltételezi. BRONZ programunk keretében 1 órás visszajelzést kapsz Skype-on (20.000 Ft+ÁFA) vagy személyesen (30.000 Ft+ÁFA).

Ha pedig eldöntötted, hogy szakmai továbblépésed a jobb általános közérzeted kedvéért érdemes alaposabb önismeretre szert tenned, és szeretnéd megismerni a Niblick-féle módszert, akkor részletesebb tanácsadást is kérhetsz ezen a linken.